2005-04-09

Påven - ett helgon???????????

I massmedia rapporterades att det höjdes röster om att man vill helgonförklara Johannes Paulus II. Ja, jag säger då det. Vilket skönt helgon. Helgonförklara en man som pga sin inskräkta människosyn säkerligen har tusentals liv på sitt samvete. Jag tänker då på alla kvinnor i katolska länder som tvingats till illegala aborter och där kvinnor dör i säker barnsäng då man inte ens av medicinska själ kan ta abort. Och för att inte tala om den katolska kyrkans inställning på hur man ska bekämpa AIDS. Påven hade bara kunna lyfta ett finger så hade han kunnat rädda tusen och åter tusentals människor från att smittas av HIV. På med en kodis. Det är allt.

Är man ett helgon om man låter vilseleda folk vad gäller preventivmedel. Preventivmedel som förutom skyddar mot HIV och även mot överbefolkning i svältdrabbade områden.

Knappast!!!!!

Och många vill även ge honom äran att Berlin-muren föll och att allt startade i och med påvens stöd för Solidaritet i Polen. Äras den som äras bör. Gorbatjov och i viss mån Reagan borde äras. Dock inte några helgon i dessa herrar heller. Det var deras Islandsmöte som gjorde det som hände i Polen och Östtyskland möjligt.