2005-06-27

Politiker ska drabbas av sina beslut.

En politiker i landsting, kommuner och framförallt riksdagen och regering ska drabbas av sina egna beslut. Att sitta i regering och riksdags är ett hedersuppdrag och man ska inte kunna bli rik på det under den tiden man sitter. Perioderna ska även begränsas så att man inte ska kunna sitta hela livet i riksdagen. En statsminister ska inte kunna sitta längre än 2 mandatperioder utan en mellanperiod. Sedan ska det bli närvaroplikt i plenisalen på ett annat sätt än idag. Riksdagsmännens arbete ska granskas än mer och dess närvaro och arbete ska offentligt diareföras på nätet. Byråkratin ska ses över så att en vald riksdagsledamot blir produktiv på en gång och inte drunknar i pappersarbete.

Höj 4% spärren så vi inte kan få småpartier med så stor makt som exempelvis miljöpartiet har idag. Vågmästarrollen måste bort. Den är totalt odemokratisk.

Om exempelvis en sjuksköterska väljs in i riksdagen ska denne följa det löneavtal som sjuksköterskorna har osv. Pengar korrumperar och man glömmer sida ideal - allt från röd/grön till blå.

Det är demokrati.