2007-01-20

Bara tala svenska i skolan

Att man bara ska tala svenska i skolan är lika självklart som att björnen bajsar i skogen. Och med det inte sagt att det kan finnas undantag.

Gustav Adolfs skola i Landskrona har inför denna regel. Kanonbra. Äntligen en rektor som törs ta beslutet. Hoppas fler följer efter.

Och till kritikerna , t.ex barnombudsmannen Lena Nyberg, ja vad ska man säga - hon påstår att hon träffar mängder av ungdomar och barn i en artikel på internet (effekt.se), men gör hon verkligen det? Då skulle hon aldrig ge den orättfärdig kritik som hon eftertryckligen ger i en intervju i Helsingborgs Dagblad (hd.se). Att ge elever makt i skolan har gått in absurdum. Har hon vart till Landskrona och besökt skolan? En vuxen måste kunna peka med hela handen när det barkar utför. Men pga risken för att diskriminera personer med ickesvenskt påbrå vågar man inte. Ingen vill bli kallad att man diskriminerar eller rasisit, vare sig direkt eller indirekt. Om man tolkar BO Lena Nybergs kritik om införandet av svenska som obligatorium på GA-skolan på samma sätt som hon verkar tolka just dessa regler så menar hon egentligen att det olaglig och rasistisk. Fnys!

Jag kan inte för mitt liv förstå varför i helvete det ska vara olagligt att införa svenska som språk. I Sverige!! Hallå, vi är i Sverige. Sigurd, Viktor, Erik, Rudolf, Ivar, Gustav, Erik för att tala väldigt tydligt. Somliga verker ju inte fatta det.

Invandrare och flyktingar som kommer till Sverige och som väljer att leva och bo här ska lära sig svenska och använda svenska. Punkt!