2005-11-28

En svensk har stupat!

Jag började skriva detta inlägg redan samma dag som det blev känt att svenskar var svårt skadade i Afghanistan men pga tekniskt problem så reggades aldrig det inlägget så man får skriva igen - om än mycket kortare.

Hur fan kan man skicka svenska soldater till Afghanistan i vanliga plåtbilar. De åker ju för sjutton omkring som levnade måltavlor i ett land där du inte kan skilja mellan vän eller fiende -ett land där lojaliteter i och till klanerna/krigsherrar skiftar lika ofta som en annan byter strumpor.

Jag trodde i min enfald att man så gjorde. Hade aldrig godkänt att mina soldater åker oskyddat i ett land som Afghanistan. Inte ens till ett sportarrangemang som de var på väg hem från tydligen.

Att åka med stängda luckor och bössorna pekande åt alla håll kan i.o.f.s se aggresivt ut i ett bepansrat fordon med dödskallar påmålade, men åker man med öppna luckor och sänkta vapen så ser ju folk att man menar allvar, men inte har något som helst avsikt att skjuta först eller ge sig på lokalinvånarna.

Lyssna inte på analytiker på forskningsinstituten vad som är psykologiskt riktigt utan använd i stället sunt jävla "bonnförnuft". Bomber är hårda, soldater är mjuka!