2005-12-18

McDonalds lurar sina kunder

I en artikel på n24.se så försöker sig McDonalds Sveriges marknadsdirektör förklara varför de tar mer betalt för take away trots att man bara betalar halva momsen på mat som inte äts på restaurangen. Det är ganska intressant det han säger.

Han menar att McDonalds kunder inte förstår sig på att samma maträtt kostar olika om du äter den på McDonalds än om du tar maten med dig och äter någon annanstans. Det skulle ta för lång tid att förklara för kunden menar han. Och dessutom så menar han att "alla andra gör på samma sätt". Därför tar McDonalds ut högre kostnad.

Tja.....vad säger man. Lagligt är det, men etiskt riktigt....gränsfall. Man upplyser inte kunden om att kunden per definition betalar mera för samma vara. Det är bara "ätas här" eller "ätas där" som är skillnaden.

Hamburgertuggare är inte imbeciller i gemen och jag tror faktiskt att man inte behöver mer IQ än sitt skonummer för att begripa att man betalar mindre för maten när man tar den med.

Sitt inte och tala i skägget, säg som det är istället att man gör detta för att tjäna pengar och så länge inte kunderna klagar så funkar det.

Ärlighet varar längst.