2008-06-23

Vart är alla samfund?

Det som händer i Zimbabwe är djup oroande. Något som är minst lika oroande är att de internationella samfunden, med FN i spetsen, inte gör ett jävla smack åt detta. Man snackar och snackar och snackar......och vart leder det...?!?! Absolut ingenstans just nu.

Vad som nu händer är att man kör landet djupare in i vad man i bästa fall kan kalla kvasidemokrati. Det är i praktiken en diktatur, med Robert Mugabe som enväldig ledare. Sprickorna i samhället blir större, det blir svårare att i framtiden lösa de enskilda konflikterna. Förtroenden gröpas ut.

Tyvärr. Det enda som denna karl lyssnar på är vapenskrammel.

Det kommer bli mycket svårt att undvika inbördes stridigheter. Och detta kan bli blodigt. Och blod kräver hämnd och sedan är spiralen igång. Fy fan för fega makthavare.

3 Comments:

Blogger lolight said...

Tja, det finns dom som hävdar att, I-länder inte har något intresse av att fixa afrikas problem. Detta pga att stabila och starka afrikanska länder skulle innebära att man inte lika effektivt kan köpa både arbetskraft och råvaror för en spottstyver.

10:27 fm  
Blogger Erik said...

Hmm....ja, det kanske ligger lite sanning i det när det kommer till skrupellösa affärsmän. Där somliga företag är så stora att företagets omsättning många gånger i i paritet med hela landets och där företaget har osunt bra inflytande på det politiska etablisemanget. Jag tror det värsta hotet mot Afrika är afrikanerna själva. Deras oförmåga att bryta sig lös från gamla maktstrukturer, seder och traditioner. Jag tror bidragen som väst betalar ut utan direkta motkrav är och har vart förödande i längden. Sverige har spritt pengar åt en massa mystiska projekt under åren. Det är inte väst eller I-länder som ska lösa afrikanernas problem, det är de själva.

3:27 em  
Blogger lolight said...

tja, jag skickar dig en länk du kan kolla på... hoppa över dom 5 första minuterna http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912

8:14 em  

Skicka en kommentar

<< Home